Inschrijven

Bedankt voor de interesse in onze school. We zijn een plattelandsschool waar we zeker een plaatsje willen hebben voor de kinderen uit de buurt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken in plaatsgebrek (capaciteitsproblemen).

Is uw kind je een startende peuter? Scrol naar beneden en lees bij Jules {afbeelding} verder.

Is uw kind al wat ouder?

Neem dan zeker via mail of via de telefoon contact op met de directeur. Hij verzorgt het eerste contact. We maken dan snel een afspraak om mekaar beter te leren kennen.

Vermeld zeker naam, adres en geboortedatum van uw zoon of dochter.

Of u kan ook de fiche helemaal onderaan deze pagina downloaden en ingevuld terugbezorgen.

Start je na de zomervakantie?

Eind augustus is er een huisbezoek door de leerkracht of kun je een bezoek brengen aan de klas.

Startende peutertjes:

Is uw kind geboren in 2020? In de loop van het schooljaar of ten laatste 1 september 2023 mag uw kind dan beginnen aan zijn/haar schoolcarrière.


Het tijdstip waarop uw kind mag starten, de instapdag, is door de wet bepaald. Doorheen een schooljaar zijn er zeven momenten waarop peuters kunnen starten.

Uw kind moet 2 jaar en 6 maanden zijn op die wettelijk bepaalde instapdag om te mogen starten.


De instapdagen voor komend schooljaar zijn:

- donderdag 1 september 2022

- 7 november 2022 (na de herfstvakantie)

- 9 januari 2023 (na de kerstvakantie)

- woensdag 1 februari 2023

- 27 februari 2023 (na de krokusvakantie)

- 17 april 2023 (na de paasvakantie)

- 22 mei 2023 (na hemelvaart) - vrije dag van onze school, dus praktisch is de instap op dinsdag 23 mei.


Mocht u interesse hebben dan gaan wij als volgt te werk:

- Via het strookje onderaan deze pagina kunt u nu al laten weten of u van plan bent om in te schrijven op onze school. U hoeft zich geen zorgen te maken of er plaats zal zijn. Wij zijn een dorpsschool die het belangrijk vindt dat iedereen een kans krijgt om in de eigen gemeente naar school te gaan. Zeker als u nu reageert op deze brief doen wij er alles aan dat onze capaciteit voldoende is. Ongeveer een maand vóór de instapdag zal de toekomstige juf een afspraak met u maken om eens langs te komen. Ze zal u het reilen en zeilen op onze school uitleggen en op al uw vragen antwoorden.

- De lesweek vóór de instapdag kan uw zoon of dochter even komen proeven van de klas. Samen met de juf spreekt u een moment af om eens langs te komen. Uw zoon of dochter kan dan een half uurtje meedoen met het klasgebeuren.

- Vóór de instapdag, moet ook de eigenlijke inschrijving plaatsvinden. Dat gebeurt door de directeur. De nodige papieren dienen ingevuld te worden. Ook is het een kennismaking tussen u als ouder en de directeur. De ouders die dat wensen kunnen dan ook een rondleiding doorheen de school krijgen. Zeker bij inschrijving van een eerste kind is het boeiend om de schoolinfrastructuur eens beter te leren kennen.

Aanmeldingsbrief.pdf